Muziek


Wat kun je doen?

Weekoverzicht

maandag  
09:30-12:00 open muziekgroep
woensdag  
13:00-14:30 Bandrepetitie ‘Attraction’ ; begeleiding Ewald ebing
donderdag  
11:00-12:00 Klassieke muziek luisteren
12:30-13:30 Inloop Movens Muziek ; begeleiding Ewald Ebing en Tjebbe Borggreve'
14:00-15:30 Bandrepetitie ‘1 X Daags’; begeleiding Ewald Ebing
15:30-17:00 Bandrepetitie ‘Trazz’; begeleiding Ewald Ebing

Open muziekgroep Jenny
Wil je iets doen met muziek, maar weet je niet precies wat? In een kleine groep? Op maandagochtend mag iedereen mee komen doen. Het belangrijkste is dat we samen plezier hebben. We kiezen bekende (pop)liedjes uit en spelen/zingen samen dit lied, op onze eigen manier.

Je hoeft geen muziekinstrument te kunnen spelen. Je mag meedoen als je dat wilt, maar je mag ook luisteren. We willen je graag (muzikaal) leren kennen!

Popmuziek maken
Op de Movens locatie 'De Kooi' zijn 3 popgroepen actief. Ieder met zijn eigen bezetting en repertoire. Er wordt 1 à 2x per week gerepeteerd en we streven naar 4 optredens per jaar. Alle instrumenten zijn welkom. We beschikken zelf over apparatuur. Je kunt instromen in een van de groepen na deelname aan de open groep.

Klassieke muziek
Houd je van klassieke muziek, of wil je er kennis mee maken? In dit uur laten we elkaar muziek horen waar we van houden of die we bijzonder vinden. Aan de hand van deze muziekfragmenten kunnen we erover praten, over de componist, over de tijd waarin deze gecomponeerd werd, enzovoort. Zodoende kunnen we er ook nog iets van leren! Dus we genieten en leren tegelijk op een ongedwongen manier. Wanneer: Donderdag van 11:00 tot 12:00 uur
Waar: Muzieklokaal 'De Kooi'

Inloop Movens Muziek

Er is ook een open groep of wel de inloop. Hier kunnen nieuwe deelnemers komen kijken en deelnemen om te ervaren wat het is om in een band popmuziek te spelen.

Spelen in een van de bands op woensdag- of donderdagmiddag
Op de Movens locatie Huis van de buurt De Kooi op de Driftstraat 49 zijn 3 popgroepen actief (Trazz, Attraction en 1 x daags). Ieder met zijn eigen bezetting en repertoire. Er wordt 1x per week gerepeteerd en we streven naar 4 optredens per jaar.
Alle instrumenten zijn welkom. We beschikken zelf over apparatuur. Je kunt instromen in een van de bands (als daar plek is voor een instrument/zang) na deelname aan de open groep. Bij genoeg animo kan er ook een nieuwe band geformeerd worden.

Optredens:
Regelmatig verzorgen de drie bands van Movens Muziek optredens. Dit doen we een paar keer per jaar in samenwerking met Incluzio (bij een dansavond) in het Huis van de buurt De Kooi op de Driftstraat 49, maar ook op andere locaties, zoals bijvoorbeeld Buurthuis op Eigen Wieken in de Merenwijk of bij het inloophuis op de Hooigracht.