Dries wandelt op een mooie dag in de maand maart rustig door de Keukenhof. Hij heeft zijn camera bij zich en drie objectieven. Hij controleerde tevoren het weerbericht en koos een goede dag om op pad te gaan. Nam vroeg de bus, kaartje was al gekocht, dus de reis verliep zonder oponthoud. Na een kopje koffie, loopt hij rond en zoekt zijn onderwerp. Hij weet al ongeveer wat hij wil gaan fotograferen: onder andere bloemen van dichtbij, maar hij weet ook dat hij achter de molen mooie overzichten van de bollenvelden kan vastleggen. Zijn drie objectieven, een standaard-, macro en telelens, zullen hem hierbij goed van pas komen.

Keukenhof dries

Dries vind, als je vroeg naar de Keukenhof gaat, is het nog niet zo druk, er staan nog niet zo veel mensen in de weg en je kunt je beter op het fotograferen concentreren. Dries fotografeert er op los, terwijl hij erg van de bloemenpracht geniet. Met zijn camera op de macro stand ( is dichtbij) fotografeert hij de verschillende bloemen: tulpen, narcissen, blauwe druifjes, om er maar een paar te noemen. Favorieten heeft hij eigenlijk niet, van alle verschillende kleuren en soorten kiest hij de mooiste uit. Dries vind het heerlijk om zo door al deze bloemenpracht rustig rond te lopen en te fotograferen, hij gaat daarom ook ieder jaar weer naar dit park. Het eten is er ook goed, hij pauzeert bij de molen met een lekkere lunch. Met nieuwe energie loopt hij daarna nog zo’n twee uurtjes rond.
En dan is het genoeg, hij neemt rond een uurtje of twee de bus terug. Hij kan niet wachten tot hij thuis is, zo nieuwsgierig is hij naar zijn foto’s. Thuis aangekomen gaat meteen de computer aan en worden alle foto’s doorgenomen en opgeslagen. Van een aantal maakte hij een collage die je hier kunt bewonderen.

Fotograferen is niet iets nieuws in Dries zijn leven. Vroeger maakte hij graag dia's. Met een klein cameraatje van Olympus legde hij graag landschappen vast; kiekjes op vakantie, in Nederland en ook  in het buitenland.
Sinds 2005 is Dries actief bij de fotogroep van Movens. Hij is er begonnen met digitale fotografie, en maakt regelmatig fotoboeken, die hij online besteld. Daarna laat hij deze graag zien aan familie, bekenden en natuurlijk ook de mensen van de fotogroep. Naast dat Dries vaak alleen of in gezelschap op pad gaat, vind hij het ook erg leuk om met de fotogroep te gaan fotograferen. Het is niet alleen gezellig maar je leert ook van elkaar. Dries is een echte landschap en bloemen fotograaf. Door veel te fotograferen is hij daar gaandeweg achter gekomen. Bij Movens zijn er ook diverse mooie kaarten met foto’s van Dries te koop, je zult er na dit verhaal niet gek van opkijken dat dit vooral bloemen kaarten zijn!
Een foto van Dries spreekt boekdelen, kom ze bewonderen op het DAC!

 AvD en Dries.

Meer info over het werk van Dries via H. Fossen, Movens, DAC Leiden.