Ik heb al heel lang een grote fascinatie voor katten. Ik kan uren naar ze kijken. Het zijn ook echte Zenmeesters. Ik heb er nu zelf één, Sigmund. Ik zou er graag nog eentje bij hebben. Katten zijn net chocolaatjes, het is moeilijk om het bij een te laten. Maar Sigmund is een dure kat door een nierdieet en diabetes en hij is ook niet meer de jongste. Gelukkig heb ik een paar oppasadresjes waaronder een heel kattengezinnetje. Voor andermans kat zorgen is ook heel leuk.

Sinds een tijdje ben ik met fotografie bezig.
Het fotograferen van dieren vind ik het leukste, in het bijzonder katten natuurlijk.
Het is altijd afwachten of er iets moois tussen zit. Dat is best moeilijk, want katten werken meestal niet erg mee. Soms heb ik een gelukstreffer. Je hebt er veel geduld voor nodig om een mooi plaatje te schieten. Een gapende kat bijvoorbeeld, dat is een hele uitdaging. Gelukkig is de kans op een goede foto nu veel groter met mijn nieuwe systeemcamera. Bij deze camera kun je heel veel instellen.

Sinds een half jaar ben ik bezig met fotobewerken. Ik doe dit met Photoshop Elements bij de fotowerkplaats Movens maar ook thuis. Ik gebruik onder andere de kattenfoto’s om dit te leren.
Met fotobewerken kun je heel veel doen, je kunt foto's verbeteren zoals de kleur. Maar je kunt ook leuke montages maken door foto’s samen te voegen. Je kunt allerlei gereedschappen gebruiken zoals snijgereedschap, kwast, gom. Met filters kun je ook hele mooie dingen doen, zoals een tekening maken van een foto.

Hieronder zie je een aantal foto’s die ik heb bewerkt met behulp van Photoshop Elements. De eerste is het origineel, de tweede de bewerkte foto.

1 out of bounds effects

1A website artikel Anita fotos

1B website artikel Anita fotos


 2 tekening

2A website artikel Anita fotos

2B website artikel Anita fotos3 retoucheren

3A website artikel Anita fotos

3B website artikel Anita fotos

 


4 verbeteren foto

4A website artikel Anita fotos

4B website artikel Anita fotos

 

 5 collage project foto op hout

collage een laag met rand verloop website


Kijk voor meer mooie kattenfoto’s van mij op de galerie :klik hier voor meer foto's