website fotogroep 2

Op het fotoprogramma vind je diverse activiteiten, want met fotografie kan je veel doen. Fotowandelingen, foto's bespreken, foto-technieken, presentaties, bezoek tentoonstellingen, fotoproducten maken en verkopen, foto's bewerken, workshops, het zijn voorbeelden van onze bezigheden. Ben je beginner, of weet je al meer van fotografie, allen welkom. Je kunt meedoen in een groep, of zelfstandig werken. Door wensen, ideeën en initiatieven van deelnemers komen er geregeld nieuwe activiteiten op het programma. Bekijk onze artikelen onderaan deze pagina.
De activiteiten worden aangeboden in huizen van de buurt: 'De Kooi' en 'Op Eigen Wieken'.

Wat kun je doen?

maandag  
09:30-12:30 Werkplaats fotografie
13:15-17:00 Beleef de natuur
dinsdag  
09:45-12:30 Fotogroep
13:15-16:30 Werkplaats fotografie
donderdag  
09:30-12:00 Fotogroep Vogelvlucht

Informatie:
Hennie Fossen, fotografie, natuur, meditatie en ontspanning, VIPP.
Maandag, dinsdag en woensdag  Tel: 06 1043 1594
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mededelingen programma:  Maandag  09:30-12:30  Werkplaats fotografie,  Mogelijkheden: foto's leren ordenen, cameratechniek, creatieve fototechnieken en meer. Kom met je foto’s, vragen en ideeën.

Dinsdagmorgen: Fotogroep: 9:00-12:15 uur, Eigen Wieken. Binnenprogramma met keus uit onderwerpen: recente foto’s, kiezen van foto’s, compositie, exposeren, bewerken, collage maken, inlijsten en wat meer ter tafel komt. Misschien neem je een foto-serie mee, waaruit je wilt kiezen. Neem mee: foto’s, camera en toebehoren, statief, regenbescherming, draag warme kleding en goede wandelschoenen.

Werkplaats fotografie, De Kooi
In deze 'werkplaats' bepaal je zelf wat je wilt doen met digitale en creatieve foto verwerking. Mogelijkheden onder meer: Foto's leren bewerken op computer, of met creatieve materialen. Foto's leren ordenen en opslaan op computer of usb stick. Bespreken van vragen over je foto's of camera. Foto's en teksten bewerken voor website of andere presentatie. Online fotoboek maken en foto's bestellen, meedoen aan workshops. Je werkt zelfstandig of samen met andere foto-liefhebbers, of met begeleiding. Soms plannen we een les over een techniek, maar meestal ontstaan de activiteiten spontaan door vragen of initiatief van deelnemers. Je kunt ook gewoon voor de gezelligheid komen en andere fotoliefhebbers ontmoeten.
Je kunt gebruik maken van aanwezige computers en groot tv-scherm om werk te laten zien.
Nodig: Je hebt een usb stick nodig voor opslaan en meenemen van je foto's en projecten, eventueel eigen laptop.

Beleef de natuur
Wandelingen in de natuur en uitwisseling over leerzame natuur onderwerpen. Voor meer informatie zie aparte pagina op website Movens: 'Beleef de natuur' .

Fotogroep
In deze groep heb je contact en uitwisseling met andere foto-liefhebbers. We hebben met elkaar gevarieerde groeps-activiteiten die in overleg op het programma komen. Regelmatig zijn er foto-wandelingen. We bespreken gemaakte foto's in de groep via groot tv scherm. We leren over foto en camera technieken, workshops, bezoek aan fototentoonstellingen. We hebben korte of langdurende projecten, zoals exposities, fotograferen met een thema of in opdracht en meer.
Deze groep publiceert het werk via producten, op website en door exposities.
Nodig: Om te fotograferen heb je eigen digitale compact-, of grotere camera nodig. Als beginner kan je eventueel met je smartphone-camera werken, of, in overleg, tijdelijk oefenen met Movens-camera. Verder usb-stick voor opslaan en meenemen van je foto's.

Werkplaats fotografie, Op Eigen Wieken.
Contact en uitwisseling met andere foto-liefhebbers, werken aan eigen, of gezamenlijke foto-, of filmprojecten.
Mogelijkheden onder meer: Werken aan of bespreken van foto's uit Fotogroep, verwerken van foto's en schrijven van artikelen voor website, bespreken van je camera, foto's leren inlijsten, of online bestellen.
Verkoopgroep: In een groepje uitzoeken, ontwerpen en op orde houden van voorraad ansichtkaarten, boekenleggers, kalenders, met foto's van de fotogroep. Deze bestellen bij drukkerij en verkopen op bijvoorbeeld markten.
Nodig: Je maakt gebruik van je eigen camera, laptop, usb-stick. Er is een computer en groot tv-scherm voor het tonen van foto's, of films.

Fotogroep Vogelvlucht
Er is ook een fotogroep actief in Huis van de buurt Vogelvlucht. Hieraan kan je meedoen als je buiten Movens fotografie activiteiten wilt ondernemen. Voor deze activiteit heb je geen indicatie nodig. Deze groep wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers. Meer informatie op onze website onder 'VIPP-project'.

Kijk nou!

Hier brengen wij foto’s onder de aandacht uit de fotoactiviteiten van Movens.
Wij zien geregeld mooie foto’s voorbijkomen die we met meer mensen willen delen.

P10509

Deze keer hebben leden van de fotogroep gekozen voor deze foto van Niek de Winter.
Hierop zie je een landschap aan de Zijl bij zonsopgang.

De fotograaf vind het mooi om te zien dat je dit soort beelden kunt maken in je directe omgeving, aan de rand van de Merenwijk. Door de mistvorming, het krachtige licht en de zachte kleuren ontstaat een verstilde mystieke sfeer.
Tevens wordt deze compositie versterkt door de diverse lijnen die naar het onderwerp wijzen.

Al met al een mooi begin van een nieuwe dag!

Werk van fotografie deelnemers
Deelnemers van fotografie programma Movens zoeken steeds inspiratie in nieuwe onderwerpen, gefotografeerd op uiteenlopende locaties. Landschappen, portretten, mens en natuur, stilleven, dieren, insecten en bloemen van dichtbij,  groen in de stad,  dit zijn onderwerpen waar ze regelmatig mee werken. De groep werkt en oefent met diverse camera-lenzen, bijzondere standpunten en technieken. En ze komen nog eens ergens: Amsterdamse Waterleidingduinen, stranden van Wijk aan Zee en Katwijk, de Hortus Botanicus, Park Cronesteijn, Heemtuin, De Kaag, De Horsten in Wassenaar, diverse steden en meer plekken. Ook binnen de fotowerkplaatsen wordt veel gedaan, waaronder bewerken van foto's met diverse technieken. Lees en bekijk  hier zowel oud als recent werk gemaakt tijdens onze fotografie-activiteiten.
Meer van het werk komt binnenkort onder Galerie-fotografie bovenaan de website.
Artikelen: