De afkorting V.I.P.P. staat voor: Vrijwillige Initiatieven voor mensen met een Psychische of Psychiatrische achtergrond.  Met andere woorden, je bent in behandeling (of geweest) bij een GGZ-instelling. De gemeente Leiden heeft subsidie gegeven om de participatie in de maatschappij beter te kunnen begeleiden door zowel medewerkers van Movens als van iDOE. Je gaat hobby's zoeken in buurtcentra of Leidse verenigingen of vrijwilligerswerk buiten de GGZ-wereld uitvoeren. (Aanbod activiteiten)

voor wie

Mensen die graag meer te doen willen hebben maar niet goed weten hoe ze dit moeten aanpakken. Het kan zowel gaan om het oppakken van hobby’s als van vrijwilligerswerk. Met behulp van een vaste begeleider kun je samen uitzoeken wat je graag wilt gaan doen en ga je van start.

Waarom deelnemen

 • Je wilt graag meer contact met anderen.
 • Je wilt graag iets doen en hobby’s (weer) oppakken.
 • Je wilt je zelfvertrouwen vergroten.
 • Je wilt iets nieuws leren.
 • Je zoekt vrijwilligerswerk.

Kosten

De begeleiding wordt gesubsidieerd door de gemeente Leiden en is kosteloos voor de deelnemers. De kosten van de activiteiten zelf worden echter wel door de deelnemers zelf betaald.

Voor al uw vragen over tablets, telefoons digitale camera’s en computers, kunt u nu op maandagmiddag terecht in de Herenstraat 61. Daar is Azad vrijwilliger die u hiermee kan helpen. Ook is er gelegenheid om op maandagmiddag naar de Robijn hof te gaan waar Peter Kooijman aanwezig is.  Ook voor inhoudelijke vragen, over bijvoorbeeld: betalen via internet, een cv maken of een uitdraai van de internetbankier, inschrijven bij woonzicht, of hoe zet je nu je foto’s op de computer of tablet en hoe maak je een website met Joomla. Kom gewoon binnenlopen op maandag tussen 13:00 en 17:00 uur. Oh en neem je eigen apparaat mee, vergeet eventuele kabeltjes niet, wel zo handig.
Tja dat klinkt allemaal moeilijk; kom anders gewoon even langs voor een praatje.

Maandag
Tijd: 12:30 tot 17:00 uur
Locatie: Herenstraat 61 Leiden
Aanmelden: niet nodig, kom gewoon binnenlopen.
Wie: Azad of Fransje
Robijnhof Peter Kooijman
Tel: 06-1499 3172

Elke dinsdagmiddag van 13:00 – 15:00 uur komt een gezellige groep vrouwen bij elkaar om creatieve of culturele activiteiten te ondernemen onder het genot van een kopje thee of koffie. Er kan gebreid worden, gehaakt, kleding genaaid worden of allerlei andere nieuwe hobby’s kunnen ontdekt worden. De groep wordt begeleid door een vrijwilligster en deelname kost 0.95 cent per keer.
Locatie: in de Buurtkamer 'De Meelbox', Looiersplein 5 in Leiden (achter 'De Meelfabriek').

Ben je op zoek naar een gezellige sfeer en vrienden?  Wil je ook sportief bezig zijn? Doe mee met de 'Bowling Club'! Het doel van deze club is vooral: sportief bezig zijn, gezelligheid en andere mensen ontmoeten. Deze club is niet bedoeld voor professioneel bowlen, dus iedereen kan meedoen!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Hasan Sarialioglu
VIPP-project
Mobiel: 06-13811544

Het VIPP-project kan voor veel mensen een goede stap zijn. Daarom is het belangrijk dat er een heleboel mensen en organisaties bekend worden met het VIPP-project. Hiervoor is Promotie en Voorlichting nodig. Daarvoor hebben wij PR KWARTIERMAKERS nodig! Vandaar dat wij op zoek zijn naar:

Vrijwilligers die willen meewerken als kwartiermakers in het VIPP-project.

Wat kun je gaan doen?

 • In een groepje samenwerken om te zorgen dat de folders worden verspreid.
 • In samenwerking voorlichting geven over het VIPP-project.

Wat kan het voor jou betekenen?

 • Je wordt actief als vrijwilliger.
 • Je kunt je kwaliteiten inzetten en ontwikkelen.
 • Je krijgt ervaring in wat je graag wilt leren.
 • Je krijgt begeleiding en training in wat je wilt gaan doen.
 • Je wordt een belangrijke Kwartiermaker binnen het VIPP-project.

Zou het iets voor jou kunnen zijn?

Voor meer informatie kun je bij, Hasan, Magda en Hilly terecht. Voor een vrijblijvend informatie en aanmeldingsgesprek kun je Hilly bellen (071 5160473) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na het aanmeldingsgesprek volgt er een gezamenlijk overleg, waar je kennismaakt met elkaar en meer uitleg krijgt over doel en inhoud. Daarna ga je aan de slag met de taakverdeling, het plan en de nodige training.

In de brochure is meer informatie te lezen over het VIPP-project. De adressen en telefoonnummers staan in de brochure.

Meer bewegen? Zin om mee te doen? Dat kan. We gaan recreatieve tochten fietsen van gemiddeld 25 kilometer per keer in een redelijk tempo. Het doel is om meer te bewegen, lekker in de buitenlucht sportief bezig te zijn, conditie verbeteren, mooie plekjes rond Leiden te ontdekken en gezellige contacten op te bouwen. Iets voor jou?

We verzamelen op dinsdagochtend (telkens in de oneven weken van het jaar) om 9:45 uur en fietsen van 10:00 tot ongeveer 13:00 uur, met onderweg een korte stop. De fietsgroep start vanuit buurtcentrum ‘t Gebouw, Arubapad 4 in Leiden.
Er zijn geen kosten aan verbonden, echter de consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.
Let op: de fietstochten zijn alleen in de maanden april t/m oktober.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Hennie Fossen

Als je houdt van fotograferen en deze hobby met anderen wilt delen, ben je welkom in onze fotogroep! Met elkaar maken we een afwisselend programma gebaseerd op de wensen van de deelnemers in de groep. We gaan met elkaar fotograferen, foto’s bespreken, tentoonstellingen bezoeken,  verdiepen ons in fototechnieken, foto’s bewerken en meer.
Het maakt niet uit of je veel of weinig fotografie kennis hebt. Het belangrijkste is dat je fotograferen leuk vindt en actief mee wilt doen met de groep.
De activiteiten op het progamma kunnen variëren in tijdsduur. In overleg zullen extra kosten in rekening worden gebracht die nodig zijn voor de activiteiten, zoals: reiskosten, entree enz.

Dag: Donderdag
Tijd: 10.00-12.00 uur
Waar: Buurtcentrum ‘Vogelvlucht’, Leiden Zuid-West
Begeleiding: Jeroen Metselaar
Kosten: € 0,95 per keer € 3,00 per maand voor onkosten.
Deelnemers: Maximaal 10
Nodig: Eigen camera met geheugenkaart, usb stick

Opgeven bij Trudy Polane, Buurtcentrum ‘Vogelvlucht’, Boshuizerlaan 5, 2321 SG Leiden, Tel: 0715313648
Meer informatie: Movens, VIPP, Leiden, Hennie Fossen
Buurtcentra 'De Kooi' (ma): tel: 0715223763, of 'Op Eigen Wieken', (di, woe), tel: 0715132236

Libertas, Movens (onderdeel van GGZ Rivierduinen) en de Gading (onderdeel van Gemiva) zijn een gezamenlijke inloop met activiteiten in buurtcentrum ‘Op Eigen Wieken’ gestart. Elke maandagochtend  en donderdagmiddag zullen er, een of meerdere medewerker(s) uit 1 van de organisaties met vrijwilligers de inlopers begeleiden bij creativiteit en of spelletjes. Het doel is de verschillende doelgroepen GGZ, NAH en buurtbewoners een gezellige activiteit aan te bieden, zodat er ontmoeting en samenwerking ontstaat.

Meer bewegen? Zin om mee te doen? Dat kan, we gaan mooie wandeltochten maken van gemiddeld 8 kilometer per keer. Het doel is om meer te bewegen, lekker in de buitenlucht sportief bezig te zijn, conditie verbeteren, mooie plekjes in en rond Leiden te ontdekken en gezellige contacten op te bouwen. Iets voor jou?

We verzamelen op dinsdagochtend (telkens in de oneven weken) om 9.45 uur en wandelen van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur, met onderweg een korte stop. De wandelgroep start vanuit buurtcentrum ’t Gebouw, Arubapad 4 in Leiden.
Er zijn geen kosten aan verbonden, echter de consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.
Let op: de wandeltochten zijn in de maanden: november t/m maart.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Hennie Fossen

Quincy Williams II Jersey