Vrijwilliger zijn bij Movens


Als vrijwilliger bied je een vorm van ondersteuning die deelnemers helpt bij hun herstel. Movens, onderdeel van GGZ Rivierduinen werkt daarom met vrijwilligers. Er is altijd wel vrijwilligerswerk te vinden dat past bij jouw vaardigheden en wensen. Lees op deze pagina meer over de verschillende mogelijkheden. Wij hopen u te ontmoeten!

Ondersteuning door GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen heeft voor haar vrijwilligers een aantal zaken geregeld zoals een verzekering, reiskostenvergoeding en begeleiding. Wij informeren je over psychiatrische ziektebeelden en over de omgang met mensen met psychiatrische problemen. Er worden regelmatig informatie- en themabijeenkomsten georganiseerd.

Voorwaarden

Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Kosten voor aanvraag van Verklaring Omtrent Gedrag en reiskosten worden vergoed.

GGZ Rivierduinen hanteert een vrijwilligersbeleid waarin opgenomen alle regelingen met betrekking tot ondersteuning en begeleiding. Vrijwilligers kunnen rekenen op professionele begeleiding. Er worden introductiebijeenkomsten gehouden, zodat je het een en ander te weten komt over psychiatrische handicaps en de omgang met mensen met psychiatrische problemen. Ook organiseren we regelmatig thema-avonden en krijg je een vaste contactpersoon op je werkplek.

Voor vrijwilligers is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. Alle bovenstaande informatie kunt u ook terug vinden op de website van www.rivierduinen.nl.

Wie regelt het vrijwilligerswerk?

Het vrijwilligerswerk voor alle locaties van GGZ Rivierduinen wordt centraal geregeld door twee coördinatoren vrijwilligerszaken. Zij zoeken naar de juiste match tussen vrijwilliger en cliënt of afdeling. Tevens is het bij Movens mogelijk om een vrijblijvende rondleiding/gesprek aan te vragen bij Joyce Haazebroek, coördinator dagactiviteiten Movens Leiden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 116 05 696, van maandag t/m donderdag bereikbaar). Mocht u geïnteresseerd zijn in een vrijwilligers vacature bij Movens dan kunt u zich inschrijven via onderstaande gegevens:

Bel tel 071 890 67 22 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilligers vacatures bij Movens

Belbus
Wij zijn op zoek naar enthousiaste, vrijwillige chauffeurs die onze deelnemers willen vervoeren naar activiteit of arbeidsplek. Momenteel zijn wij met enige spoed op zoek naar iemand die op de woensdag zou willen rijden! Andere dagen zijn ook zeker bespreekbaar!

Wat wij vragen en wat wij bieden

Voor het besturen van de belbus moet u uiteraard in het bezit zijn van een rijbewijs B.
Het besturen van de bus gaat volgens een rittenlijst. U wordt uiteraard ingewerkt door de coördinator van het vervoersproject en komt alles te weten over de werkwijze van Movens. Het is een veelzijdige plek, waar wij iemand voor vragen die enig ervaring heeft met het besturen van een personenbusje (bus is niet al te groot). Telefoon, tankpas etc. zijn aanwezig.

De bus rijd tussen 8.00 en 17.00. Tussendoor zijn er pauzes waarin de belbus niet rijdt, dan kunt u bij onze gezellige ontmoetingsruimte in de Kooi of in de Merenwijk koffie of thee krijgen.

Chauffeurs leggen een rijtest af.  De chauffeurs van de reguliere bus zijn veel onderweg en hebben veel contact met de vaste klantenkring, het is daarom belangrijk dat u goed met mensen kunt omgaan en dat u verantwoordelijkheidsgevoel heeft.Enige ervaring, kennis in contact met mensen met een psychische achtergrond is fijn. Mocht u dit niet hebben en u staat ervoor open dan kunt u informatie verkrijgen via de coördinator van het vervoersproject.

werktijden
De belbus rijdt op maandag tot en met vrijdag van 8:00-17:00 uur. Er zijn nog diverse dagdelen beschikbaar. U kiest in overleg met de coördinator een voor u geschikt dagdeel of meerdere dagdelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van het vervoersproject Daniella Mambré Tel: 06-10578645.

Taalvrijwilliger
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om mensen met een taalachterstand, analfabeten en statushouders op weg te helpen met de Nederlandse taal.

Wat wij vragen en wat wij bieden:
-    Dagen en tijden in overleg
-    Op individuele basis, later wellicht in groepsverband (kan ook gescheiden en beide worden georganiseerd)
-    Dit betreft een nieuwe activiteit bij Movens, dit omdat de toename van anderstaligen in onze dagactiviteitencentrums duidelijk zichtbaar is.
-    Een gezellige werkomgeving middenin een woonwijk in Leiden

Vrijwilliger voor internetcafé
Zijn computers uw passie? Movens zoekt vrijwilligers met ICT-kennis, en -vaardigheden, die het leuk vinden om mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid te ondersteunen.  

Wat wij vragen, en wat wij bieden:
-    Enige kennis van computers,programma’s is gewenst
-    Enthousiaste houding
-    Duidelijk in taal, meerdere talen is welkom

Voor vragen kunt u terecht bij Joyce Haazebroek, coördinator