Vrijwilliger worden bij Movens

Als vrijwilliger bied je een vorm van ondersteuning die deelnemers helpt bij hun herstel. Movens, onderdeel van GGZ Rivierduinen werkt daarom met vrijwilligers. Er is altijd wel vrijwilligerswerk te vinden dat past bij jouw vaardigheden en wensen. Lees op deze pagina onder 'Wat kun je doen bij Movens' meer over de verschillende mogelijkheden.


Ondersteuning door GGZ Rivierduinen
GGZ Rivierduinen heeft voor haar vrijwilligers een aantal zaken geregeld zoals een verzekering, reiskostenvergoeding en begeleiding. Wij informeren je over psychiatrische ziektebeelden en over de omgang met mensen met psychiatrische problemen. Er worden regelmatig informatie- en themabijeenkomsten georganiseerd.


Voorwaarden
Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Kosten voor aanvraag van Verklaring Omtrent Gedrag en reiskosten worden vergoed.
GGZ Rivierduinen hanteert een vrijwilligersbeleid waarin is opgenomen alle regelingen met betrekking tot ondersteuning en begeleiding. Vrijwilligers kunnen rekenen op professionele begeleiding. Er worden introductiebijeenkomsten gehouden, zodat je het een en ander te weten komt over psychiatrische handicaps en de omgang met mensen met psychiatrische problemen. Ook organiseren we regelmatig thema-avonden en krijg je een vast contactpersoon op je werkplek.


Voor vrijwilligers is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.
Wie regelt het vrijwilligerswerk?


Het vrijwilligerswerk voor alle locaties van GGZ Rivierduinen wordt centraal geregeld door twee coördinatoren vrijwilligerszaken. Zij zoeken naar de juiste match tussen vrijwilliger en cliënt of afdeling. Tevens is het bij Movens mogelijk om een vrijblijvende rondleiding/gesprek aan te vragen bij Joyce Haazebroek, coördinator dagactiviteiten Movens Leiden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 116 05 696, van maandag t/m vrijdag bereikbaar). Mocht u geïnteresseerd zijn in een vrijwilligers vacature dan kunt u zich inschrijven via onderstaande gegevens:
Bel tel 071 890 67 22 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Wat kun je doen bij Movens?

Winkel van sinkel
Voor onze Winkel van Sinkel zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger.
Onze kringloopwinkel telt momenteel 2 deelnemers die ondersteuning kunnen gebruiken bij de verkoop, PR, het runnen van een kraam op de woensdagmiddag en incidenteel verkopen op een rommelmarkten. Wij zoeken, per direct, iemand voor de woensdag en incidentele activiteiten in het weekend. Overige dagen en tijden in overleg (openingstijden van 10 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00).

Wat wij vragen en wat wij bieden:
-    Inrichten winkel en sorteren binnengekomen spullen
-    Omgaan met kassa en administratie
-    Klanten bedienen
-    Meedenken PR winkel van Sinkel
-    Samenwerken in een leuk team
-    Bedenken en uitvoeren van winacties
-    Incidenteel verkoop marktkraam, en om de 2 weken op woensdagmiddag op locatie de Kooi.

Functie: Gastvrouw/Gastheer
Voor onze ontmoetingsruimte in de Kooi, locatie op Eigen Wieken en het dorpscentrum in Oegstgeest zijn wij op zoek naar gastvrouwen en gastheren. De inloop betreft een plek voor iedereen, jong en oud, uit de wijk, uit de buurt met of zonder psychiatrische achtergrond. Wij zoeken voor verschillende dagen meerdere vrijwilligers die de buurtbewoners en onze deelnemers komen vergezellen met een praatje, een spelletje. Het draaien van bardiensten hoort bij ook deze vrijwillige functie. Je stelt mensen graag op hun gemak en neemt de tijd om naar hun wensen te luisteren. Je werkt op een van de locaties Movens vanuit de inloop of activiteitenruimte. De nadruk ligt op gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Je weet een gezellige sfeer te creëren. Je straalt rust uit en maakt graag een praatje.

Wat wij vragen en wat wij bieden:
-    Enthousiaste vrijwilliger
-    Omgaan met kassa (bardienst, en/of samenwerken met deelnemers)
-    Klanten bedienen
-    Samenwerken in een leuk team
-    Vrij om activiteiten te ondernemen. (spel, darten, schaken)
-    Praatje maken met bezoekers van de inloop.Vrijwilliger voor internetcafé
Zijn computers uw passie? Movens zoekt vrijwilligers met ICT-kennis, en -vaardigheden, die het leuk vinden om mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid te ondersteunen.  

Wat wij vragen, en wat wij bieden:
-    Enige kennis van computers/programma’s is gewenst
-    Enthousiaste houding
-    Duidelijk in taal, meerdere talen is welkom