Vrijdag is er weer een heerlijke 3-gangen maaltijd door de Powervaders in Eigen Wieken.

Er komt weer een bijzondere woensdagavond aan:
zet hem alvast in je agenda!!
AIMM tbv website


Toneelstuk over stemmenhoren.
stemmen horen
Afgelopen jaar is er een toneelstuk gemaakt door mensen die stemmen horen.
Op dinsdag 12 maart 2019 om 19.30, in huis van de buurt “De Kooi”, stelt de cliëntenraad Van GGZ rivierduinen, ons in staat om dit toneelstuk te gaan zien. Opgave bij http://www.theaterwerkplaatssmit.nl/
Het toneel vindt plaats in Huis van de Buurt “ De Kooi”: Driftstraat 49 Leiden.

Afgelopen maanden hebben 5 deelnemer s van “Movens dagbesteding van Rivierduinen” meegedaan aan het Toneelstuk over stemmen hoorders. Het toneelstuk is een samenwerking van “ Theaterwerkplaats Smit” en de Muziekgroep ”1 x DD” van Movens. De toneelspelers hebben als eerste zelf een stuk geschreven dat laat zien hoe het is om stemmen te horen en wat voor gevolgen dit kan hebben in de maatschappij. Later is de muziek groep erbij gekomen om het muzikale deel aan te vullen.
Inmiddels hebben we sinds Mei vorig jaar, voorstellingen gegeven op het Mbo, het Hbo in leiden, op 3 huizen van de buurt, 2x op het internationaal congres voor stemmenhoorders in Den haag, voor ambtenaren van Binnenlandse zaken, voor stichting Anton Constandse in Den haag, voor zelfregiecentrum Utrecht en de gemeente leiden.
Reacties zijn heel enthousiast, men vindt het leerzaam en het zorgt voor discussie hoe om te gaan met mensen die stemmen horen.
Afgelopen jaren hebben we binnen dezelfde constructie toneelvoorstellingen gehad over depressie over borderline. In de toekomst zullen we weer een ander onderwerp aansnijden.
Ik ben trots op de deelnemers, die zo open over hun problematiek kunnen vertellen en daarmee anderen helpen om beter om te gaan met kwetsbare mensen.
Activiteitenbegeleider Movens Muziek, Ruud Linssen

Nog even op een rijtje Sport en Spel
Rooster Sport en Spel 2019 tbv site

Buffelen in een sprookjesachtige omgeving


Ook deze winter zijn we weer volop bezig op landgoed Elswout, te Overveen.
LOP Elswout dec 2018 1 formaat wijzigen

Het landgoed, wat in handen is van Staatsbosbeheer, bevat een mooi landhuis, vele slingerende wandelpaden, zichtassen, verdiepte waterpartijen en prieeltjes. We zijn voor de jaarwisseling samen met Staatsbosbeheer vooral bezig geweest met het blad blazen en blad ruimen van de grasvelden, bermen en van de bijzondere moshellingen. Een aannemer kwam onze bladrillen opvegen. Tijdens het blazen en harken kwam regelmatig een tamme buizerd voor onze voeten tussen het omgewoelde blad struinen. Een kikkertje hier en een wormpje daar; alles ging met smaak naar binnen. In het nieuwe jaar gaan we op Elswout aan zaagwerkzaamheden beginnen. Vorig jaar hadden we al in een perceel al eens eiken gedund en vogelkersen verwijderd, om vervolgens struiken aan te planten die van nature in duineikenbossen voorkomen. Zowel vogels als zoogdieren zullen dankbaar gebruik gaan maken van deze nieuwe dekking.

LOP Elswout dec 20181 formaat wijzigen
Nieuwsgierig waar zulke mooie foto's gemaakt worden?

Kom eens een kijkje nemen bij Fotografie of loop een keertje mee in de Natuur

warmondLR
foto: Cees natuurgroep

Internetcafé

In het nieuwe jaar is het internetcafé open: dinsdag woensdag en donderdag de hele dag

Natuurfilmpje
Stanley, fotograaf en filmer, maakt naast foto's, ook natuurfilms. Klik op onderstaande link en kijk naar een mooi filmpje over kikkers:
Klik hier voor het filmpje

Vipp project eten bij de "Powervaders"
Wegens succes gaan we weer samen heerlijk eten bij de Powervaders in Buurtcentrum op Eigen Wieken op vrijdag, bel voor de volgende datum. Eet je ook mee? De Powervaders koken iedere 1ste en 3de vrijdag van de maand een voortreffelijke 3 gangen maaltijd voor eenmalig 8 euro. Vegetarisch ook mogelijk. Schrijf je tot donderdag in op de lijst bij de bar in het buurtcentrum, of bel op: 0715212893 Meer info Hennie Fossen: 0610431594.  Meer weten over het Vipp project lees ook eens hier

Strengths
In het Nederlands vertaald, zou je zeggen 'sterktes'. Verwacht wordt dat  er een nieuwe cursus start rond half februari op woensdag  11:00 uur in 'De Kooi',  in het muzieklokaal.
lees hier meer